Jaren geleden tekende ik mijn overgrootouders. Ik had van een achternichtje die ik net gevonden had via een site 2 tekeningen ontvangen van mijn overgrootouders. Ik heb van de 2 tekeningen er één gemaakt zodat ze op één tekening staan. Ze horen tenslotte bij elkaar.

 

 Tijdens de expositie van onze tekengroep met als thema *familie* vroeg mijn leraar  me hoe ik aan de tekening gekomen was…. We raakten in het openbaar aan de praat – iedereen vond het verhaal zeer boeiend om te horen – ik heb nooit geweten dat ik ook maar familieleden had en in Limburg wonen er tientallen met mijn achternaam. Mijn leraar die een invaller was van de lerares die tijdelijk naar familie in Amerika verhuisd was om haar zieke dochter te verzorgen, vroeg me de eerstvolgende lesdag naar mijn familie, mijn vader enz. Hij adviseerde me om het verhaal op te schrijven. Tekenen had ik wel bewezen dat ik kon maar schrijven.

 

Ik heb zo 35 jaar op en af schrijfles gehad… altijd wel leuk gevonden om een verhaal te schrijven of te verzinnen maar het verhaal van mijn vader, mijn ouders, de geschiedenissen van de familie, kwam me te dichtbij. Ik voelde me er onprettig bij om alles weer te beleven  maar – mijn dromen van afgelopen weken op het tropisch eiland Bali dwongen me ertoe om te gaan schrijven en ik heb inmiddels een heel groot gedeelte geschreven. Hulp en leidraad erbij was het boek van Julia Cameron “schrijf je leven”…. Ze gaf me goede aanwijzingen om daadwerkelijk aan de slag te gaan en HET WERKT. Of ik het boek ooit zal publiceren is nog onbekend. Dat ligt er een beetje aan of de lading niet te zwaar is, of ik er geen mensen mee kwets. Een uitgever vinden is niet zo moeilijk. Twee familieleden hebben een uitgeverij en drukkerij en hebben me ooit aangeboden om, als ik iets schrijf, het te helpen publiceren.

 

De eerste stappen zijn gezet en het bijzondere is dat mijn computer vol zit met losse verhalen over mijn familie die ik zo af en toe geschreven heb. Samen met het gedeelte van afgelopen weken is het al een aardig boek vol informatie. Wie weet.

 

Hartelijke groeten van Ina.